vrijdag 28 mei 2010

Matroesjes!tja, iedereen weet het ondertussen al, ik ben gek van rood met witte stippen en van matroesjes.
Toen er bij de stenzo-collectie van deze zomer een matroesjes-stof zat, moest ik die dus gewoon hebben. Ik heb echter maar een klein beetje gekocht, omdat ik de stof toch wel vrij druk vond. Het is een ottbre-bloesje geworden. De stof heb ik gecombineerd met een fuschia ruitje en deze keer heb ik wel elastiek in de panden verwerkt. Eigenlijk valt het wel erg schattig zo. Het bloesje was voor Julie bedoeld, maar is uiteindelijk in Nika's kast terecht gekomen... Ach er is altijd wel eentje die het kan dragen hier!
Het tweede stuk is een butterick jurkje (4718)voor Julie. Het patroon kocht ik enige tijd geleden als een digitale versie. Zo'n simpel jurkje en wat heb ik gesukkeld! Na wat meetwerk, besloot ik maat 4jaar uit te tekenen. Nu zijn die amerikaanse patronen allemaal inclusief naad en daar had ik natuurlijk weer geen rekening mee gehouden. Na een eerst pasbeurt bleek het jurkje veel te breed!(ik weet niet welk 4-jarigen in Amerika rondlopen hoor....) Het jurkje is achteraan met een rits, dus mocht het wel mooi aansluitend zijn, dat vond ik ook net mooi aan het model. Enfin, ik heb op ongeveer elk onderdeel zitten prutsen (voering, rits inzetten), maar uiteindelijk is ie afgeraakt en het ziet er simpel uit, maar staat haar wel erg mooi. In elk geval lang leve de patronen van farbenmix, daar heb ik nooit problemen mee en daar hoef ik ook geen tig pasbeurten in te lassen.
Ik probeer een van de volgende dagen eens een foto op model te trekken!

4 opmerkingen:

 1. ik vind het beiden snoesjes die jurken met Matroesjes.
  Heb nog nooit een patroon met naadtoeslag gebruikt maar ik stel me voor dat dat wel ff wennen is. Het eindresultaat ziet er gelukkig mooi uit en daar draait het uiteindelijk toch om. groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he dat jurkje is heel mooi, supermodelletje.
  en beide stuks zijn geweldig in die stofjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk geworden. Super lief jurkje en het bloesje is erg apart geworden in die stof. Slim gedaan met een ruitjesband om de stof een beetje te breken.
  Groeten Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je ziet het 'getob'er niet van af,erg leuk,jurkje en bloesje!Lekker vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen