donderdag 20 mei 2010

Nog wat zomeren !!!!Nu de zon schijnt, moeten we haar soigneren hé, zodat ze blijft schijnen ;-))
Nog 2 zomerse jurkjes voor de kleine dames. Een Xenia voor Julie in tricot. De katoenen versie van vorig jaar in maat 110/116 is te klein, deze heeft dezelfde maat, maar past goed doordat hij in tricot gemaakt is. Ik heb wel een elastiek in het achterpandje gestoken, anders hing het maar een beetje te lubberen. Julie is er direct gek van, de jurk moest nog voor het zomen aan en ik heb moeten wachten tot ze ging slapen om te kunnen verderwerken!
En dan nog een hemdjurkje voor Nika. Ze had er vorig jaar zo een paar van de H&M en ik krijg er de kriebels van als je op school toekomt en de halve school hetzelfde jurkje aanheeft. Dus dit jaar geen H&M meer, maar mama's kleedjes, dan zijn ze altijd origineel. Het patroon is er eentje van een hemdje uit een oudere Ottobre dat ik in a-lijn verlengd heb!

11 opmerkingen:

 1. Oh, dat hemdjurkje vind ik héél leuk.. Er stond hier nog 'n spagettijurkje op de planning voor de vakantie, maar misschien dat ik beter dit maak om te varieren...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk!
  Wat gebruik jij voor bias bij zo'n hemdjurkje? En in welke ottobre stond dit hemdpatroontje?

  (het lukt me niet je een mail te sturen dus vraag ik het mar even zo via je gatenboek....)

  Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Marije: ik heb gewone tricot gebruikt voor de boordjes van het hemdjurkje. Het patroon staat in de Ottobre van 2 /2005.

  groetjes,
  Vicky

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk weer en wat ga je hard! Die stippenstof heb ik al een paar keer gezien en vond ik helemaal niet zo leuk, maar zo in een jurkje verwerkt vind ik hem eigenlijk super.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi geworden. Ik heb ook net een xenia af voor Nienke. Hij gaat zo op de foto, dus vanavond te zien op mijn blog. Fijne dag vandaag, moet lukken met zulk mooi weer en zulke leuke jurkjes.
  Groeten Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk jurkje zeg en heel mooi van die stof! Het gebloemde hemdjurkje is ook erg leuk en zo heerlijk voor als het warm is!

  groetjes.. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi en kleurrijk , Vicky !
  Ik ken die stipjes-mix-stof niet....maar vind ze bijzonder aantrekkelijk.
  Ken je het merk van het stofje ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Mia: ik heb geen idee wat het merk van de stof is, ze komt van stoffenspektakel, een kraam met vele soorten tricots en ook bizzkidsstoffen!
  gr
  Vicky

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze zijn allebei heel leuk, mooie stofjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat geweldig leuk, allebei. Het rood-witte stofje vind ik erg leuk en komt erg mooi tot zn recht in dit model.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. What gorgeous clothes you sew.

  BeantwoordenVerwijderen