woensdag 10 maart 2010

Dortje en Imke in KLEURNadat ik het boek 'Sewing clothes kids love' kreeg, wou ik direct Dortje uitproberen. Ik hou wel van zulke broeken en Julie kon nog wel een jeans gebruiken. Dus Dortje uitgetekend in maat 110/116, man heb ik gesukkeld. Dat dunne papier was nog te overkomen,maar.... ik zag gewoon geen lijn door mijn patroonpapier, uiteindelijk ben ik met bakpapier aan de slag gegaan, maar ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat ik alles goed heb overgetekend. Nu bij het maken, ben ik in elk geval geen rariteiten tegengekomen, dus het zal wel goed zijn!! Een dortje in de eenvoudige versie, dus zonder deelnaden, ik heb deze plaatsen wel geaccentueerd met zigzaglint. Het is uiteindelijk een leuk kleurrijke broek geworden, die perfect met alle shirts kan gecombineerd worden! Ik moet zeggen dat de pasvorm me heel erg bevallen is!
Voor erop maakte ik nog een Imke, ik wou dat patroon ook wel eens uitproberen. Het is er eentje geworden in een stevige tricot, hij zal dus dienen als een lichte trui. Ik vond de mouwen wel wat wijd, dus daar heb ik een klein 'schelleke' afgedaan!
De borduurtjes zijn uit de hoot-reeks van Emioli

8 opmerkingen:

 1. Mooi gecombineerd met de kleuren en bandjes.
  Ik heb het dunnen patroonpapier op een achterkant van een ander farbenmix patroon gelegd.
  Kun je duidelijker de lijnen zien.

  Groetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hippe spijkerbroek!!!erg leuk en de trui ook, kunnen ze nu lekker dragen..brr want wat is het nog koud!Ook mooi geborduurd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, die tricot heb ik ook nog liggen.. samen met paars komt dat wel fris over, goeie keuze :-). Broek is leuk versiert.. denk dat ik daarvoor eens bij jou in de leer moet, want ik durf dat zo niet (nochtans heb ik bandjes met hopen liggen..)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super!!! ik heb dat flutpapier opengelegd op de witte tafels in de naailes hihi maar die tip van een ander FM-patroon te nemen moet ik onthouden.
  Die Imke moet er hier ook nog eens komen voor het voorjaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk geworden. Ik vind de combinatie rood met paars erg vrolijk. Ik dacht al dat het aan mijn ogen lag dat ik het niet goed kon zien, maar blijkbaar hebben meer mensen er last van. De tip van Wendy ga ik zeker proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook al zo leuk! Ik ben echt dol op die puntkappen...

  BeantwoordenVerwijderen