zaterdag 27 februari 2010

nog meer matroesjes!!!
Nele, hier is direct nog wat meer inspiratie voor je matroesjes-stof ;-)!!!
De blauwe stof had ik al een tijd liggen en ik wist echt niet wat ervan te maken, ik wou een patroon met zo weinig mogelijk deelnaden... het is uiteindelijk de roos 3019 geworden en dan nog in zijn simpelste versie! Maat 116, maar hij zit nog vrij ruim voor Julie! Omdat de stof moeilijk te combineren is, heb ik vorige week op stoffenspektakel een tricot erbij gezocht en meteen ook een Antonia en laguna-legging voor erbij gemaakt. Een antonia met 3/4 mouwtjes, de reactie van Julie was direct: 'en waarom zijn mijn mouwen te kort??'Allebei bijna volledig met locker en coverlock in elkaar gezet! Bij het halsboordje van de antonia ben ik een klein beetje in de mist gegaan, volgende keer beter! Ik wou dat persé met de coverlock eraan krijgen en ben pas achteraf de tips gaan lezen en bekijken. Niet slim dus...
Ik had dan ook nog een rest ecru matroesjesstof over en daarvan heb ik een simpel recht rokje gemaakt, wat ook perfect draagbaar is met de paarse tricot kleertjes!
Foto's nemen was weer een feest, het was vrijdagavond en ons model wou alleen onnozel op de foto!

4 opmerkingen:

 1. Ook weer erg mooi geworden. Leuke combinaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke setjes zo!! En mooie meid hoor die Julie!

  Groetjes Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt er toch echt weer iets keuks van gemaakt , waar blijf je het halen , proficiat.
  Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie setjes. Ik vind die met het jurkje het mooist, zulke prachtige kleuren bij elkaar. En zo keurig afgewerkt ook allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen