donderdag 28 mei 2009

Ottobre rokEn dan het derde stuk uit de grote lap jeansachtige stof, een rokje voor mezelf; Ik heb al verschillende rokpatronen uitgeprobeerd en telkens moet ik vrij veel aanpassen...
Nu probeerde ik een rokje uit Ottobre 5/2007 (bedankt Marianne!!). Eigenlijk is dit het proefmodelletje, ik had toch een grote lap stof en die heeft niet zoveel gekost, het was een coupon vanop stoffenspektakel.
De rok zit vrij deftig.Ik heb hem gemaakt in maat 34, maar dit was wel een ruime maat 34, Ottobre-maten verschillen toch wel af en toe! Ik heb bovenaan 2 cm afgenomen aangezien ik meer voor heuprokken ben (doe ik trouwens ook bij alle broeken die ik maak) en aan de zijkanten heb ik er toch nog wat moeten afnemen, maar al bij al een geslaagd proefmodel! Geborduurd met de blumenwiese van bunte nadel en als versiering een satijnen biasbandje onderaan (dit vind ik zo mooi kleuren bij het bizzkidsrokje) en uiteraard mijn nieuw label!!!. De zelfkant van de stof heb ik tussen de bovenpassen en de onderrok gestikt.
De foto's zijn niet zo geslaagd, om de één of andere reden is dit een stof die zeer slecht overkomt op foto ;-(
Op naar rokje 2 zou ik zo zeggen.....

Nu zal het even windstil worden, er ligt nog slechts 1 stuk geknipt en dat zal wel even duren. Ik heb wil nog 2 Tini's maken, maar daarvoor wordt het wachten op stof.

2 opmerkingen:

  1. Oh, leuke kleurtjes voor dat borduurtje! Die rok heb ik ook nog gemaakt geloof ik vorig jaar in de les, maar die was véél te groot (was gemaakt toen ik zwanger was)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige rok, staat je goed.
    Leuk met de Blumenwiese erop.

    Groetjes Arjanne

    BeantwoordenVerwijderen