zaterdag 19 mei 2012

Een blauwe pellworm

een fleece moest Julie hebben. Haar vorig versie ging naar Nika.Ik twijfelde een beetje over de maat, terwijl ik hem aan het maken was leek hij me erg groot worden, maar hij past perfect. Maat 122/128 is dus echt de maat die ze nodig heeft, ze wordt snel groot nu! Een blauwe bloemige fleece. Met wat rode accenten, hij is helemaal geslaagd, ook zonder voering ben ik er deze keer in geslaagd hem binnenin mooi af te werken. Fleece en ik waren geen vriendjes, maar mijn Bernina-vriendinnetje bracht daar verandering in, een naaimachine beslist hier blijkbaar toch wel een stukje over!
Ik maakte ook nog een Antoinette. Ik ben er niet wild van, ik haalde hem terug uiteen en veranderde de 'rare' plooien naar een stolpplooi. Nu ja Julie is tevreden, maar ik weet niet of ze hem veel gaat dragen, ik beslis nog steeds wat ze draagt en ik haal nogal vaak dezelfde dingen uit de kast!

6 opmerkingen:

 1. Erg mooi : die pellworm !
  Mooie kleuren / mooi gemaakt.
  Het resultaat van de Antoinette ziet er goed uit.
  maar persoonlijk ben ik niet wild van het model van dit jurkje.
  Goed dat je zegt dat Bernina beter met fleece omkan.
  Ik sprokkel al beoordelingen tegen dat ik aan een nieuwe machine toe ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke fleece is dat! En prompt wordt het tóch nog mooi weer... ;-)

  Leuke Antoinette ook, hier ligt hij ook geknipt klaar. Ben benieuwd hoe hij bij mij uitpakt (de tip van de stolpplooi houd ik in gedachten!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die fleece is inderdaad prachtig! Heel mooi stofje, mooi afgewerkt en een blij meisje. Wat kan een mens zich nog meer wensen :-)

  Wat dat jurkje betreft, mooi gemaakt, mooi stofje, maar... net als jij ben ik ook niet echt wild van het modelletje. Ik vind in elk geval dat hij er al een stuk mooier uitziet dan deze gemaakt met de origineel beschreven plooitjes.

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk allebei! Al denk ik dat de pellworm wel ff aan de kapstok blijft hangen nu =)
  Heerlijk om te hebben..

  fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. had je wel iets eerder moeten maken die pellworm, scheen de zon misschien al iets vroeger (-; Staat haar goed hoor en ze zal hem nog genoeg kunnen dragen.
  De Antoinette is toch mooi zo, schoon stofke met die bloemekes

  BeantwoordenVerwijderen