zondag 2 oktober 2011

Zwart????? en Rood !!!!Iedereen die me een beetje kent, weet het, ik maak niet graag zwarte kleding. Toch niet voor mijn kinderen. Ze zijn nog klein en zolang ze willen, zullen ze felgekleurd door het leven gaan ;-)
Maar papa kocht een jaar of 2 geleden een zwart shirt voor Julie! Het was toch nog te groot en ik hing het ver achteraan in de kast. Bij het analyseren van de kast kwam ik het weer tegen. De maat is nu perfect en ondanks dat het zwart is, is de pasvorm echt wel mooi! Mmmm, natuurlijk niets in de kast dat er bij past. Dus besloot ik maar een zwart rokje te maken. Ik ging er wel iets leuk op borduren en een rood randje eraan, het zou perfect bij het shirt passen. Maar Julie besliste hier anders over. Geen borduurtje hé mama! en het rode zigzagje mocht ook al niet, het moest sober blijven.
Het patroon is een simpele dubbellaags cirkelrok.
Voor Maëli kon ik me wel nog laten gaan!!! Een rode amelie met een superschattig borduurtje erop, de meid is helemaal tevreden. Roodkapje??? neen, hoor dat is Maëlietje die erop staat!!!

3 opmerkingen:

 1. Het is een héél mooi setje geworden en O, wat is het herkenbaar... Inderdaad vind ik zwart meer voor volwassenen en tieners.

  Maar Bridget vond het zwarte lapje met rode bloemen die ik voor mezelf had gekocht ook heel mooi. Dus voor haar een rokje gemaakt gelijk een proefpatroon uitgeprobeerd.

  Maar ja, wat moet erop... zwart was het mooist, je voelt hem al, dat vind ik zó zwart voor haar. Gelukkig werd ik niet door haar geremd, want ze wist van niks en heb ik de bloemen die ik van de stof over had van het rokje op het shirt geappliceerd, lekker vrolijk en helemaal goed pfew gelukkig!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat is even wennen bij jou zwart!Toch is het denk een ideaal rokje voor bij het shirtje maar ook zeker bij andere kleurige shirtjes.De Amelie is helemaal op je lijf geschreven...rood vrolijk en een leuke borduur erop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondanks dat het zwart is is het een prachtige set geworden:-)
  De amelie is super leuk met de borduur.

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen