zaterdag 11 juni 2011

HoogzomerkledingIk modder maar wat aan... het lijkt wel of ik niet op dreef kan komen. Nu ja, de kasten zitten weeral eens vol (elk seizoen hetzelfde probleem) en het is dus niet echt noodzakelijk om veel te produceren.
Julie kon wel nog wat topjes gebruiken. Dus 2 snelle spaghettitops gemaakt, de ene in paddenstoelentricot, afgebiesd met streepjestricot. De andere weeral tegen de regels van de kunst in afgebiesd met gewoon biaisband. Dat werkt hier, ik heb achteraf nog nooit problemen gehad en de spulletjes gaan hier veel de wasmachine in hoor!
Het broekje erbij is een Tina van Cinderella zwergenmode. Eigenlijk wou ik er eentje maken met een omslag, maar mijn borduurtje stond niet op de juiste plaats en zou verdwijnen in de omslag. Vandaar dus een simpel shortje in stippen. Het had eigenlijk wel wat korter gemogen, maar daar had ik natuurlijk weer hetzelfde probleem ;-)
Nu wachten we op de zon!

En dan nog een fotooke van Julie. Gewoon omdat ik het geweldig vind om elk jaar te zien dat er sproetjes bijkomen. Mijn oma had sproeten, mijn ma ook en ik ook. Vroeger werd daar blijkbaar mee gelachen, ik heb me zelf nooit gestoord aan mijn sproeten. En Julie is er fier op, elke zomer vraagt ze of er al meer zijn...
Bij haar geboorte vroeg ik aan mijn ma wanneer die sproeten er gingen staan, ik dacht dat babies daarmee geboren werden;-) ik kon dus niet wachten tot ze kwamen, staat zo lekker ontdeugend!

9 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie Tina, heel mooi gecombineerd met deze stofjes en borduurtje! De tops zijn ook erg leuk.
  Mijn kinderen en ik hebben ze ook, die "kusjes van de zon"! Ik ben er ook blij mee. Jouw dochter staan ze ook erg mooi, lekker vrolijk!

  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lekker snoetje heeft je meis. Ik heb ook sproeten, ik hoop stiekem dat mijn mieden ze ook krijen maar tot nu toe nog niets te zien. Je tops en broekje zijn leuk geworden hoor!

  Groetjes Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk zonnig setje heb je gemaakt!

  En sproetjes... daar ben ik ook altijd blij mee... Ik heb altijd kleurtjes op m'n wangen ook in de winter! Mijn kinders hebben ze ook... zo leuk. Eerst een paar op de neus en langzaam groeien ze vrolijk over het hele gezichtje...

  Fijn weeken, groetjes Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een plezante topjes !
  Doe je iets speciaals om het 'gewone biaisband' zo mooi op het tricot te krijgen ?
  Het witte topje heeft wel een super-applicatie. Ook dat vind ik moeilijk op tricot aan te brengen zonder gebobbel van de onderliggende tricot....

  En de sproetjes staan bij Julie op een plaats waar ze haar het mooist staan....ik heb ook sproetjes....maar dan op mijn armen...omdat ik niet bruin word (wat ik dan weer een pak minder leuk vind)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh leuk zeg het setje! Rood met wit blijft toch altijd weer mooi!
  Lief hoor die sproetjes.. ;)

  groetjes..Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Mia,
  Dat biais gaat vanzelf hoor, een klein beetje rekken bij het aanzetten en achteraf een goed met het stoomstrijkijzer erop!
  Moet wel zeggen dat een zelfgemaakt katoenen bias nog beter verwerkt dan een gekocht biais, dat is toch altijd wat stijver.
  groetjes,
  Vicky

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dankjewel !
  Ik ga het eens testen.

  BeantwoordenVerwijderen