zondag 23 januari 2011

een rood jasjeIk wou zelf al lang een rode jas, maar ik vond nergens een geschikte, er was wel altijd iets mis met het model of de kleur, en aangezien rood nu niet bepaald een modekleur was dit seizoen, heb ik er maar zelf eentje gemaakt. Het model is een Johanna van Farbenmix, de stof is rode vervilte wol. Afgebiesd met zwarte babyrib. Het is niet zo'n heel erg warme jas, maar ideaal om in de wagen te zitten en voor de minder koude dagen.
Verder maakte ik nog de waterhalstuniek uit een knipbijlage van het najaar. IK heb de kleinste maat genomen en dan ettelijke centimeters van de zijkant weggemaaid. Hij is gemaakt van een gebreide stof.

12 opmerkingen:

 1. Prachtig die rode jas. En het jurkje zit ook super! Mooi stofje.

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whow, Vicky !
  Beiden staan je geweldig !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben helemaal weg van die rode jas! Was zelf ook al aan het patroon begonnen en als ik jouw prachtexemplaar zie, weet ik zeker dat ik er goed aan doe. Wilde 'm inderdaad ook al voor en naar de auto maken. Veel plezier met dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie jas!Past perfect net als de tuniek!En heel handig voor de minder koude dagen dan is een dikke winterjas al snel te warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie jas en tuniek! Staat je perfect. Lief die die poes die even komt kijken naar je nieuwe creaties!
  Groetjes Diana.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige jas en tuniek beide staan je heel mooi.

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je een mooie jas gemaakt. Ik vind het een plaatje geworden. Dat is zo fijn als je zelf kan naaien, hè. Als je het niet kan vinden in de winkels, dan kan je het zelf precies maken zoals je het hebben wilt.
  De jurk zit ook als gegoten.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie tuniek en evenmooie jas! Staat je goed het rood! En zo netjes gemaakt weer!

  groetjes.. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow! Ik vind die tuniek echt wel heel sjiek.. Johanna heb ik ook liggen, maar ik betwijfel of ik 'm ooit ga maken.. Ik ben op zoek naar het perfecte stofje, maar heb het nog niet gevonden..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zeg Vicky de mantel is echt supper mooie en het tuniekje vind echt iets dat je staat , proficiat voor al het werk

  BeantwoordenVerwijderen