donderdag 1 oktober 2009

Zoe en ottobre broekje


Wat begon met een basis simpel broekje is weeral in een setje geëindigd. Ik kan het niet laten.... In eerste instantie ging ik uit een lap kaki rib een recht basis broekje maken, niet het vermelden waard, maar wel nodig om Julie's broekengedeelte een beetje bij te spekken. Ze draagt wel liever rokjes of kleedjes, maar op school moeten ze al zeker 2 dagen in de week een broek aan voor de turnles en onze roos 5004 is hier ook niet zo geschikt voor!
Afijn, toen het broekje af was (zat op een uur in elkaar) vond ik het toch maar saai. Dus pijpen terug losgemaakt en er 2 hartjes op geborduurd, zo blijft het een basic broekje wat bij veel shirts past! Dan nog een roezel eronder en het zag er al wat meer 'meisjes-achtig' uit! Het broekje komt oorspronkelijk uit een oudere Ottobre en is een maatje 92 die ik wel 25 centimeter verlengde!
Ik realiseerde me dan dat de lap strepentricot die ik vorige week op stoffenspektakel kocht er ideaal zou bijpassen! Aangezien de vorige zoe zo in de smaak was gevallen qua pasvorm, dus nog een shirt erbij en we hebben terug een setje!!!
Op de foto heb ik haar hoofd er wel afgeknipt, ze wil tegenwoordig met alle mogelijke gekke bekken op de foto!!!

3 opmerkingen:

 1. Wat is dat mooi geworden en helemaal niet meer "basic". Super! Welke stof heb je gebruikt voor het broekje? Het lijkt alsof het heerlijk zit.

  Groetjes, Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een superleuk setje! Ik zie zulke leuke zoe's voorbij komen ... dat patroon gaat op mijn wensenlijstje!

  Groetjes,
  Zita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @jessica: de stof van het broekje is een soort babyrib, maar wel wat dikker, met een beetje rek en superzacht! Ik heb de indruk dat Julie de broek erg graag aanheeft in elk geval ;-)

  BeantwoordenVerwijderen