zondag 3 maart 2013

Hier gaan we weer....

Het was even blogstil, de tijd ontbreekt me soms om alles wat ik maak te bloggen. Vorige week stond stoffenspektakel op het programma en nu zit ik weer barstensvol goede voornemens.... ik heb sowieso weer een lentefeestje op het programma, dus de komende weken weet ik wat gedaan! Hierbij toch nog wat beeldjes van wat ik de voorbije weken uitstak. Een tuniekje voor Julie, in een blauwe bollenstofje. Het patroon komt uit een ouderen Ottobre.Ik bracht de stof mee van een vorig stoffenspektakel en zag er al direct een jurkje voor mezelf in! Tot ik thuiskwam en de kleine dames deze stof ook wel zagen zitten. De oudste ging ermee lopen, ik probeer nog eens een foto van haar met de tuniek te maken, want zo zie je er niet veel van. Ze is echter niet meer zo tuk op de camera!!! Dan maakte ik ook nog een kamerjas voor haar. Ze is tegenwoordig gek van paars, dus de stofkeuze was niet moeilijk. Voorzien van wat borduurtjes. En dan nog een haakwerkje van de laatste week, een 'scarf' in regenboog sokkenwol. Ik vind het nog steeds fascinerend dat dit maar 1 bolletje wol is. Vrolijke kleurtjes en luchtig haakwerk, waardoor hij in het voorjaar ook nog gedragen zal worden. Het patroon hiervoor vond ik op Ravelry, de sjaal moet wel nog geblocked worden.

6 opmerkingen:

 1. Een heel leuk kleedje en de kamerjas is ook geweldig! Waar heb je trouwens dat patroontje vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk tuniekjurkje heb je gemaakt. De kamerjas is prachtig geworden.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om weer wat maaksels te zien, ziet er allemaal super mooi uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er weer fleurig uit. Het jurkje is een plaatje,de kamerjas lijkt me ontzettend behaagelijk,en de omslagdoek is gewoon erg vrolijk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @createlas: voor de kamerjas gebruikte ik Jule (trui van farbenmix) als patroon, ik heb er wel zwaar aan verbouwd hoor! ik denk dat je van elk truipatroon wel een kamerjasje kan maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vicky : toen ik jou sprak op het stoffenspektakel , dacht ik even dat het lang geleden was dat ik iets op je blog had bekeken.
  Nu begrijp ik hoe ijverig je bezig bent geweest. Zo'n kleurrijke grote sjaal haak je niet in 1-2-3. En truien verknasteren tot een perfecte kamerjas is ook wel tijdrovend.
  Om het dan nog niet te hebben over het mooie tuniekje.

  BeantwoordenVerwijderen