zondag 6 januari 2013

Knusse donkere dagen

De feestdagen zijn voorbij....hier werd veel gegeten,een beetje gefeest en weinig genaaid. Het waren een beetje dode weken. De kasten hangen vol, het is een beetje wachten tot ik aan de lentekleertjes kan beginnen. Uiteraard zat ik niet stil. Ik heb regelmatig een haaknaald in mijn handen gehad en genoten van kleurige haakkatoentjes. Een granny square deken is in de maak... maar op die foto's zullen jullie nog even moeten wachten.... Ik haakte ook wat snelle tussendoortjes zoals deze theelichtglaasjes. Ondergedompeld in suikerwater zodat ze mooi straks rond de glaasjes blijven zitten. Ondertussen zijn er nog wat broertjes en zusjes voor deze 2 bijgekomen.
Verder haakte is ook een colsjaal in prachtige wol van Schachenmayer (viva color) met kleurschakeringen van paars naar petrol. Ik haakte er ook een muts bij, maar deze moet nog op de foto.
En ik deed een workshop vilten. Het eindresultaat daarvan zijn deze 3 windlichten, heel erg gezellig en zeer sfeervol in huis.
En als laatste maakte ik een 'hoek-item' af. deze rok lag al jaren geknipt in de hoek. Ik wou hem niet meer afmaken aangezien ik dacht dat ik de stof verkeerd knipte. Bij het uitruimen van mijn naaihoek haalde ik hem terug boven en ineens vond ik dat ik hem toch maar moest afmaken. En wat blijkt, de vogels horen volgens mij zo te staan. Zo is er toch terug eentje gered (ik heb er nu maar eentje meer liggen!!!)

4 opmerkingen:

 1. Wat super leuk allemaal. Ben benieuwd hoe je deken gaat worden. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie dingen hoor en zo leuk om te maken! De sjaal is prachtig van kleuren.. De rok ook.. Goed datje hem toch afmaakte.. Nu het laatste projectje nog? ;-)

  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je rok is juist helemaal leuk! Gelukkig heb je 'm uit de hoek gevist! De rest ziet er ook gezellig uit,zeker je sjaal,mooie kleuren zeg!! En die tip van suikerwater ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi allemaal!! Wat sfeervol licht geven je wolvilt windlichten, echt mooi.

  BeantwoordenVerwijderen