vrijdag 22 juni 2012

Zomer?

Tja, even geleden was het voor een mini-momentje zomer. De Lente die hebben we overgeslaan. Als de zon begint te schijnen, kom ik altijd een beetje tot leven. Ik ben een echt zonne-mens. De nageltjes worden gelakt.... en ik heb zin om zonnige kleertjes te naaien! De zon was er en er bleek maar 1 makkelijke zomerjurk in julie haar kast te hangen. Dus op een avond snel een Xenia in elkaar gestoken. Een super patroontje, snel gemaakt en onze meisjes zijn wild van haltermodelletjes. Ondertussen is de zon weer op vakantie, maar ik wou toch nog een extra jurk. Al heel wou ik de Lorelei eens maken. Het is een groene versie geworden. Om de boel te breken bracht ik wat fuchsia accenten aan, blijkbaar geheel tegen de wil van onze oudste. Mevrouw is niet meer zo wild van bandjes/borduurtjes, dus moest ik op een bepaald moment stoppen met versieren (ze zat ziek thuis-kon dus volgen hoe de jurk vorderde...). Spijtig, maar zo is hij ook wel geslaagd. Alhoewel ik helemaal geen fan ben van lange jurken, moet deze jurk net lang vallen, anders vind ik hem niet mooi! En nu mag de zomer gauw terug komen, mijn tenen hebben nood aan kleur ;-)

5 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik ben ook fan van Xenia, heerlijk basispatroontje en het groene jurkje vind ik erg mooi geworden. Leuk (en soms lastig ;)) dat ze zelf een mening ontwikkelt over wat ze wil! (Al is het natuurlijk jammer als je je versierdrift er niet meer helemaal op los mag laten! Ik vind het nog best wel versierd eigenlijk.) En natuurlijk beterschap voor de grote dame.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha ja de meiden krijgen een eigen smaakje...jammer voor ons,maar ook wel weer een uitdaging om het in hun stijltje te maken! Leuke zomerse jurkjes heb je gemaakt..nu het zonnetje nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twee prachtjurken voor een heerlijke zomerdag !
  Het groene jurkje is super !
  Je dochter heeft wel gelijk dat er 'genoeg' versiering is op de jurk (vind ik ; maar ik ben dan ook niet zo dol op extra versieringen als ze niet functioneel zijn .)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig, ze heeft wel een beetje gelijk hoor ivm het groene, het is net genoeg en hij staat haar supergoed

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De groene jurk staat haar beeldig. Zo'n schone dochter en dat begint hé, die eigen mening. En weten wat ze wil is ook niet slecht hoor. Je hebt tenslotte nog 2 kleinere meisjes die nog wel wat extra bandjes/versiersels aankunnen.Paarse jurk mag er ook wezen hoor.
  gr ria

  BeantwoordenVerwijderen