dinsdag 12 oktober 2010

Linda in fleeceNog een fleece jas! Maar dan iets dikker, het is een hele dikke paarse fleece en de jas is volledig gevoerd met een dikke rode tricot. Man, wat heb ik gevloekt op deze jas! Vele naden opnieuw moeten uithalen (altijd lol in fleece!), de knoopsgaten heb ik uiteindelijk zonder automaat moeten maken, mijn machine wou niet voor of achteruit in zo'n dikke laag! Eigenlijk was het de bedoeling om alle naden door te stikken met een siersteek, maar mijn machine maakte springsteken, ik heb dit dus maar gauw opgegeven. Fleece is echt mijn ding niet!
Enfin, het is een super jasje geworden, ik ben er zelf helemaal weg van. Hij was eigenlijk voor Nika bedoeld, maar hij is te groot. Net als de Pellworm maakte ik maat 110/116, maar hij valt echt over haar schouders en bij Julie gaat hij veel beter. Nika zit echt tussen 110/116 en 98/104, het is soms een beetje gokken... Enfin, ik heb nu beloofd om nog eentje te maken, wel niet dezelfde, maar ook een linda.Pfff, binnenkort moet ik ook nog een nieuwe kapstok gaan kopen, onze meiden hebben echt jassen in overvloed ;-)

11 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig jasje. Ik herken je fleecefrustratie helemaal - ik heb het ook afgezworen, heb er alleen maar ruzie mee - maar aan het resultaat is dat gevecht niet te zien! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heeeeeel mooi geworden! fleece is ook mijn ding niet hoor, dus ik herken je frustratie wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OoOh wat een getob!!maar wat een geweldige jas!!Ik ben er weg van!Die onderkant:helemaal super zeg!!Even iets anders gaan doen en dan gewoon weer aan de fleece beginnen!!?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. DAt is echt een mooie jas geworden! En zo'n last met fleece? Heb 't ooit ook 'ns gehad met 1 lap fleece die telkens vanonder m'n naaivoet schoof, maar gelukkig was dat maar 1 keer en de rest van die lap heb ik weggegooid!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi de jas! Vooral de kleurencombi en de borduurtjes erop zijn erg leuk!
  Nu je weet hoe het moet gaat misschien een tweede fleecejas beter?!
  Succes ermee in ieder geval!
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooie jas! Ik heb ook net mijn tweede winterjas afgewerkt en ken het gevoel. Nu even tijd voor iets anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi is deze! Paars en rood vind ik een prachtige combinatie voor de herfst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ken het probleem ook. Is er dan niemand die de oplossing weet om fleece zonder problemen te verwerken?

  BeantwoordenVerwijderen