vrijdag 23 juli 2010

2 rokjes voor mezelfEindelijk de draad nog eens opgepakt en wat kleding voor mezelf gemaakt. Frustratie alom, ik heb al ettelijke a-lijn rokjes proberen maken altijd is er iets aan. Te wijd, boven, te wijd onder, de nepen niet goed. Nu was het dus terug prijs. Ik had ergens in een Knipmode nog een super simpel rokje gevonden, dat kon toch niet lang duren. Uiteindelijk was ik het beu en heb ik al die uitgetekende patronen eens naast elkaar gelegd en aan de hand daarvan zelf iets getekend. Het probleem is blijkbaar dat ik geen heupen heb( ik zie jullie al lachen, een probleem!!!???)Al die nepen zijn dus overbodig en doen de boel er alleen maar zakkerig uitzien. Dus alle nepen weg en enkel achteraan 2 kleintjes om het beetje verschil te overbruggen.

En jawel hoor, wonder boven wonder, het zit als gegoten!! Het turquoise rokje is een stenzo-katoentje en de witte versie is er eentje in linnen.Joehoe, ik ben al direct mijn stoffenvoorraad aan het uitkammen om er nog een paar te maken ;-)

Een tijdje geleden maakte ik ook nog eens deze tuniek opnieuw. Deze maal in een zomerse kreuk-tricot en zonder elastiek in de mouwen (op verzoek van mijn ventje, die het zo mooier vond...)

3 opmerkingen:

 1. Mooi zo! heb je eindelijk een goed rokpatroon! op naar de volgende (-;
  En ik sluit me aan bij Wim, het tuniekje staat je beter zo.( is dat het kreukelstofje van in Utrecht?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie rokjes en tuniek. Staan je heel goed!

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat heerlijk om een goed passend patroon te hebben. Staat je mooi, lekker zomerse rokjes. En de tuniek vind ik ook erg mooi, zo'n mooie kleur ook.

  BeantwoordenVerwijderen