woensdag 27 januari 2010

gered uit de hoek!!Deze 3 stuks had ik op het einde van vorige zomer in de hoek gesmeten. Het wou niet vlotten en ik had zin om aan het najaar te beginnen.
Ik heb ze er nu terug uitgehaald en na 3 uur draadjes losmaken, kon ik er terug aan beginnen.
Het jurkje is een Roos 5011, maar niet de wikkelversie. Hij is gemaakt uit een stevige tricot. Ik maakte eerst de wikkelversie, maar de losse voorpanden hingen teveel door. Daardoor heb ik de hele boel terug losgemaakt en alles aan elkaar genaaid, het jurkje heeft dus 2 volledige voorpanden. Het gehaakte lintje heb ik erop bevestigd om de stof wat te breken. Ik vond het een te groot vlak van deze drukke stof.

Het aardbeiensetje is voor Nika. Het rokje is een eenvoudige versie van de zomerliefde van farbenmix. Het shirt een angie. Hier heb ik echt op gevloekt. Ik had het shirt al grotendeels geknipt, maar moest nog even wachten op een laatste stofje. Natuurlijk vergeet ik bij het knippen van die laatste patroondelen dat het patroon inclusief naad is. Ik vond al dat er iets niet klopte, mijnen frank is natuurlijk pas gevallen nadat alles al eens goed doorgestikt was! Vandaar dus het tripje naar de hoek! De mouwen heb ik wel afgewerkt met een reep tricot. Ik vind het nog steeds een leuk modelletje, maar weet niet of er nog een zal volgen...
Het setje staat haar anders wel leuk. Nika heeft wel een nogal uitstekende poep, waardoor het rokje achteraan een beetje omhoogwipt. Niet het ideale modelletje voor haar dus. Als er iemand een tip heeft hoe je dit kan verhelpen, ze heeft dit meestal bij wijduitstaande rokken!

5 opmerkingen:

 1. Het stelletje voor Nika ziet er echt super uit!!!! Het uitstekende achter is misschien omdat ze nog een luier draagt, dat maakt natuurlijk een beetje dikker, weet daar maar 1 oplossing op.... Een ander idee, volgens mij kun je een volgende keer een rokje ook zomen met een rokkenspuit, die zorgt dat de zoom overal even lang hangt. Wie weet scheelt dat ook wel.

  Groetjes Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nika draagt al lang geen luier meer hoor, ze is gewoon nogal 'stevig' gebouwd vrees ik ;-))
  Een rokkenspuit ken ik niet, bedankt voor de tip!

  gr
  Vicky

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik denk dat je de zoom achteraan niet even lang moet maken als vooraan, maar in het midden ietsje langer laten komen. Misschien zou je kunnen proberen om het af te spelden als ze het aan heeft, natuurlijk is dat niet zo simpel om ze stil te laten staan.. En als het langer is, denk ik dat dat platter gaat vallen. Een rokkenspuit doet exact hetzelfde, hoor (die meet de afstand van de grond tot aan de rok, zodat die overal gelijk is).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja, heel leuk shirtje vind ik! Vergat dat nog te zeggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke setjes zo! blij dat ze niet in de hoek zijn blijven liggen... en ivm dat opwippen: zolang ze nog vrij klein zijn vind ik dat best grappig, gewoon leuke onderbroek onderaan doen of zo'n hotpants van fm maken

  BeantwoordenVerwijderen