dinsdag 22 december 2009

tricot jurkje


Het is al een hele tijd geleden dat er iets op mijn blogje verscheen.. Ik maakte wel een paar dingen, maar hoofdzakelijk kleinigheden en kerstcadeautjes. Vorige week ben ik er dan toch in geslaagd om nog eens iets voor mezelf te maken. De lap tricot kocht ik op de laatste stoffenspektakel en is echt schitterend om te verwerken. Het is een hele dikke tricot, echt zalig om te dragen. Ik hou van tricot jurkjes, maar in de felste winter zijn die meestal te koud. Vandaar het idee om eens een jurk te maken in een dikke tricot, met rolkraag, want dat draag ik graag. Ik gebruikte het patroon van de coltrui uit de laatste Ottobre Woman. De col heb ik wel aangepast en nu ben ik er helemaal tevreden over. Het shirt heb ik verlengd tot net boven de knie en ik stikte er een striklint op zodat ik het mooi strak kan dragen.
De mouwen zijn noodgedwongen 3/4 geworden, ik had net stof tekort voor lange mouwen, geeft niet, dan draag ik er wel een vestje boven.
Dit jurkje zal vast en zeker veel gedragen worden

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie jurk en een fantastische stof! Staat je supergoed. Wat knap om een trui zo te verlengen tot zo'n perfect passende jurk.

  Fijne feestdagen!

  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk jurkje! Stofje is inderdaad erg leuk en het ziet er ook nog eens lekker comfortabel uit!

  Hele fijne feestdagen voor jou en je gezin!
  Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat maak jij toch altijd mooie dingen!

  BeantwoordenVerwijderen