zaterdag 25 juli 2009

tafeltent


Het is vakantie en de kindjes hebben soms wat afleiding nodig.... Dankzij Mia kwam ik op het idee om een tafeltent te maken. Heel wat rekenwerk later, was er een ontwerp. De Ikea-stof had ik al liggen, die had ik ooit gekocht zonder bestemming en hiervoor was ze ideaal, daarbij nog wat bollenstof gekocht (het oog wil ook wat hé!!!!) en wat groen als gras en voor de zijkanten. Ik had liever gehad dat het groen wat beter bij onze muur paste, maar kom, dit was wat ze hadden en ik wou eraan beginnen....
De tent is klaar, ik schrok ervan hoeveel werk erin kroop! Nu heb ik echt wel zin om weer wat 'kleine' kinderkleertjes te naaien.;-)
Ik vind hem wel geslaagd en de kinderen vinden het super. Het zal wel even duren alvorens er geen 'kopstootjes' meer te horen zijn.
Aangezien de Ikea-stof al vrij druk is,heb ik niet al teveel versiering meer aangebracht. Een boompje en wat bloemetjes in vilt aan de zijkant en dat is het.
Het deurgordijn flappert los voor het ogenblik. Als ze later willen dat dit open hangt, dan bevestig ik nog wel wat velcro of een lintje.
Bedankt in elk geval Mia voor het leuke idee!!!!

6 opmerkingen:

 1. Deze ziet er ook gezellig uit. Lijkt me inderdaad nog een heel karwei maar het resultaat is er na, mooi gemaakt!

  Groetjes Jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super geworden!!! ben benieuwd hoe lang je nog hoofdjes hoort bonken hihi... alleen kan je nu je tafel nog wel gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hmm blijkbaar heb ik hier zelf problemen om een reactie neer te pennen????
  Onze eettafel is nog wel bruikbaar hoor, de tent gaat er zeer vlot op en af en de kindjes weten al dat ze tegen etenstijd verdwijnt. En het bonken is al veel beter, zelfs Maëli weet het al en begint al te bukken als ze in de buurt van de tent komt....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In een oude knippie idee heeft ook zo'n tafeltent gestaan. Denk soms ook om dat te maken, maar dan denk ik ook.. wie zegt dat ze daar wel mee spelen en dan is 't ook zonde van alle tijd dat je daarin steekt. Wel grappig dat Maëli zich ook bukt. Ik zie het Evelien ook zo doen.. Al 2 meter op voorhand gebukt lopen om niet te bonken :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kreeg een foldertje van Sjop ze van de tnt post en daat stond ook een tafel tent in 50 euro!!!!
  ik dacht dit moet ook zelf te doen zijn.
  ikke aan de google kwam ik hier terecht.
  vind echt dat je een hele mooie tent gemaakt heb geeft me die doorslag om het toch lekker zelf te doen,
  Super!!!!! groetjes gerlinde

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geniaal, zo'n tafeltent !

  BeantwoordenVerwijderen