donderdag 29 september 2011

Nog een streepje zomer



HiHi, ik heb weer goed gegokt. Nika verjaart op 23 september. Elk jaar is het tubben over een verjaardagsoutfit. Ik kies meestal voor een zomerse set en tot nu toe heb ik al elk jaar geluk gehad. Schitterend weer, ideaal voor een zomers jurkje.
Deze keer maakte ik de ABC118. De ballontuniek, maar wel verlengd, nu dus nog een jurk, tegen volgende zomer een tuniek. Anders is het echt wel de moeite niet, zo'n jurkje voor 1 dag! Volgend weekend voorspellen ze ook nog schitterend weer, de jurk is alweer gewassen en gestreken (hoe strijk je zoiets deftig????) en hangt klaar voor haar feestje met de familie!
Deze keer geen rood met witte stipjes, maar rood met witte harten ;-)






Op haar verjaardag zelf mocht ze verkleed naar school en koos ze dan ook haar favoriete verkleedjurk uit!

donderdag 15 september 2011

Tijd voor herfst


Tja, het weer lijkt al snel te keren, dus nu toch maar herfstkleding op het programma.
Allereerst een basisstuk voor Maëli haar kleerkast. Zo'n nickyjasje dragen onze meiden veel in het voorjaar/najaar en zomer. Ik wou al enkele maanden een roodje voor Maëli, maar kon er nergens eentje vinden. Dus maar zelf aan de slag. Het patroon komt uit een oude Ottobre. Het geheel is afgewerkt met blauwe accenten (de lievelingskleur van onze kleinste, raar hé eens geen roze!)
Wat fleurige borduurtjes erop en het vestje past op zeker de helft van haar kleertjes!

maandag 5 september 2011



Deze maakt ik ook al in juni, maar kwamen nog niet op de blog.
Een rokje voor Julie, het patroon is het Hermine retro-rokje. Uiteraard in groen (dat is nu mevrouw haar favoriete kleur). Met het supergrappige zwijtje erop!!!
Voor mezelf een retrokleedje. Het basispatroon is een butterickpatroon dat Nele voor me verbouwd heeft. Ik wou persé zo'n lange puntkraag eraan en dat kon ik niet zelf. Nogmaals bedankt Nele!!! Het stofje hiervoor kocht ik vorig jaar in de Boerenbonthal in Amsterdam.