dinsdag 29 maart 2011

Een kleurige zomer



Voor Julie een roxy in tricot. Ik wou voor haar nog een makkelijk tricot jurkje met mouwen en wou deze zomer ook nog eens een roxy maken. Aangezien de kast niet overvol zou geraken, heb ik de 2 maar gecombineerd. Terug in mijn ouwe vertrouwde kleuren. Toen hij af was, vond ik het net een slaapkleed, maar als ze hem draagt, staat hij eigenlijk wel leuk.


Voor Nika een Ottobre-jurkje. De poppetjesjurk is hier echt een hit geweest, eerst wou Julie hem niet afstaan, vorig jaar droeg Nika hem en nu was het ruzie omdat ik hem naar de kast van Maëli wou laten verhuizen. Ik had dan ook beloofd om haar een nieuwe versie te maken. De stof is er echt eentje voor haar, ik vind ze eigenlijk net te kinderachtig, maar mevrouw wou vlinders en die krijgt ze. Voor erbij maakte ik een kerstin en een legging in een blauwe tricot. Eén ding is zeker, deze set is behoorlijk vlekkenproof!




Voor Maëli een tuniek-jurkje uit een oudere Ottobre. Het jurkje stond er maar in tot maat 92 en het was bedoeld voor tricot. Aangezien Ottobre meestal veel te wijd valt, heb ik het toch maar geprobeerd en het past perfect. Simpel in een ruitjesstofje, versierd met een borduurtje van kleiner Himmel.
Nu zijn de meiden weer tevreden, de volgende stukken zijn voor mij en daarna begin ik aan de kleertjes voor het lentefeest van Julie!

zondag 20 maart 2011

Antonia en laguna in turquoise


Voor Julie kocht ik recent een jeansrokje, 1 van de enige gekochte kledingstukken in haar kast. Daarbij wou ik nog een leuk setje shirt-legging. Het is een antonia geworden, versierd met een leuke luchtballon (oudere borduurserie van huups). De Laguna legging maak ik nog steeds maat 110/116 zonder naden, ik ga dit waarschijnlijk nog wel een jaar of 2 kunnen doen, nu schiet ze enkel nog de lucht in, verdikken zal nog niet voor direct zijn hé!
Bij deze tricot was ik wel blij met mijn coverlock hoor, de set is bijna volledig gemaakt met locker en coverlock! Gaat ook lekker snel zo ;-)

dinsdag 15 maart 2011

Xenodie en kerstin


Ook ik heb de elodie en Xenia gecombineerd. Ik vind het allebei erg leuke patronen en de combinatie ervan is super!
De stof komt van Strass en is echt heel licht, je kan er een beetje doorkijken. Eigenlijk had ik er beter een onderrok bij gemaakt, maar met een legging lukt het ook. Compleet andere kleuren dan iedereen gewoon is van me, maar Julie vindt het heel erg mooi. Voor erbij maakte ik een witte kerstin uit tricot (ook van Strass). Die is achteraan versierd met een matroesje in strasssteentjes, maar daar heb ik geen foto van aangezien de batterijen het begeven hadden...
De jurk is gemaakt in maat 122/128, maar ik heb toch nog wat van de zijkanten moeten wegsnoeien, Julie zit eigenlijk tussen 110/116 en 122/128.

zondag 6 maart 2011

nog een winona en shirtje


Deze keer voor Nika. Een Winona in een suikerzoete babyrib. Het voordeel van deze babyrib is dat hij op een koude zomerdag ook kan gedragen worden, de kleuren zijn eigenlijk zomers. Het shirtje is een wikkelantonia, ook met korte mouwen aangezien die kant van de kast moet bijgevuld worden en de lange mouwenkant niet!
De broek moet wel nog gezoomd worden, mevrouw is nog steeds geen fan van broeken (alhoewel ze die moet dragen als ze turnen heeft op school)en is dus niet gewillig om te passen. Vandaar dus ook geen foto op model ;-)