zondag 26 september 2010

Nika werd 4!


Nika werd deze week 4 jaar! Ze was er al weken over bezig en mocht deze week al op school het middelpunt van de belangstelling zijn. Gisteren hadden we een feestje met de familie en mevrouw was helemaal in haar nopjes. Ze koos ondanks de regen haar mooiste feestjurk uit de kast. Ze draagt deze Elodie zo graag, dat ik zeker een winterversie in rib voor haar ga maken. De jurk vloog echter snel aan de kant toen mijn broer als cadeau een mega mindy pak meebracht!De rest van de dag heeft ze in dit pak rondgelopen. Het was een fijne dag. Mama en papa zijn s'avonds nog met zijn tweeën 3 uur bezig geweest om haar cadeau in elkaar te steken. De school van playmobil, heel erg leuk, de kinderen zijn al de hele ochtend lekker aan het spelen!

dinsdag 21 september 2010

een retro wikkelrokje


Vorige week kocht een vriendin van mij haar eerste naaimachine, ik ging een dagje uitleg geven en wat proeflapjes naaien. Tussen haar stofjes vond ik een waanzinnig mooi stofje, zij vond er niets aan, dus mocht ik het meenemen. Het stofje komt blijkbaar van een oudere mevrouw die het al jaren op haar zolder had liggen. Ik vind het in elk geval super. Ik zag er direct een rokje voor mezelf in, maar wou niet wachten tot volgende zomer om het te kunnen dragen... Dus ik maakte een wikkelrok, die kan ik nu lekker dragen boven een jeansbroek en volgende zomer kan ik hem zo aan, gewoon een beetje meer dichtsnoeren ;-)
Gelukkig blijft er nog een hele lap stof over, de meisjes krijgen volgende zomer dus zeker ook elk iets uit deze stof!

zondag 19 september 2010

Ottobre bloesje en dortje (FM)


Toen ik de Ottobre 4/2010 in de bus kreeg, was ik direct verliefd op het bloesje en jasje op één van de eerste pagina's. De stof van het bloesje is er eentje van Michael Miller en was eigenlijk voor mij bedoeld. Er moeten wel nog knopen op maar die moet ik nog kopen. Het jasje dat erbij hoort, maak ik zeker ook nog maar ik had niet genoeg nicky op voorraad liggen (vrijdag kan ik stofjes gaan inslaan ;-))
Ik maakte er ook nog een broek bij. Bruin is een kleur die bijna niet in onze kasten voorkomt, maar ik had nog een restje superzachte rib liggen en dat was net genoeg voor een Dortje. Het is voor Julie echt het beste broekpatroon van farbenmix. Deze keer heb ik hem gemaakt in zijn eenvoudigste vorm, zonder al te veel versiering, zodat hij ook nog met andere shirts kan gedragen worden.

zaterdag 11 september 2010

coltrui-jurkje


Nu was Nika aan de beurt. Ze mocht net als haar zus een leuke stof uit de kast kiezen en dit was haar keuze. Ik verlengde de coltrui uit mijn vorige post tot een jurkje en zo is er een comfortabel tricot jurkje ontstaan, wat vast veel zal gedragen worden!

woensdag 1 september 2010

oogverblindend?



Julie mocht voor deze set zelf de stoffen kiezen. Ze wou persé een rokje uit de felgekleurde stenzo-rib. Ik maakte er ooit een roxy van gecombineerd met jeans en had nog een serieus stuk over. Ik vond de stof echter te dominant om er direct nog iets van te maken. Nu zijn we 2 jaar verder en kan er wel terug een kledingstuk mee gemaakt worden. Ze zocht er zelf de rood met witte stippen tricot bij en mama ging aan de slag. De set is echt heel fel van kleur, maar ze is er weg van en dat is het belangrijkste! En ja als mama van kleurtjes houdt, wat wil je dan, de appel valt niet ver van de boom zeker ;-) Het rokje is een noelle van farbenmix in maat 110/116, wel met elastiek in de taille ipv een rits. Het coltruitje is er eentje uit Ottobre en is versierd met een kleurrijke uilenborduur van Huups.